Puh !

06.03.2014 18:25

I dag är en "sådan" dag. Åkte till Företagshälsan för att träffa min läkare för att få min sjukskrivning förlängd. Efter att ha suttit 15 min över tiden i väntrummet sa jag till i luckan och hon ringde läkaren som inte svarade. Jag skulle vänta lite till så skulle han komma snart. Jag väntade i 25 minuter till! Då var jag sååå irriterad och förbannad för jag förstod ju att läkaren måste ha glömt mig. Jag gick fram till luckan igen och sa att - Nu ORKAR jag inte vänta längre! DÅ kom han rännande och bad så mycket om ursäkt. Jag sa till honom hur stressande det var för mig...och hur trött jag blev...(tänkte att han gott kunde få höra det!) Han ursäktade sig igen. Grejen är att jag varit missnöjd med Företagshälsan under hela min sjukskrivning men jag har inte orkat byta till min vårdcentral. När min läkare som knappt säger någonting när jag är där... förstod att jag hade ett utmattningssyndrom blev det lite bättre. Hjälp söker jag utanför Företagshälsan...både terapeut och massage, akupunktur, sjukgymnast m.m. I eftermiddag har jag varit på akupunktur och kraniosakral terapi.

Här är lite info:

Kraniosakral terapi är bra för all slags värk och spänningstillstånd.
Detta är en mycket mjuk och behaglig behandling där man rättar till små felställningar mellan skallens ben, ryggraden och bäckenet. Och man lossar på spänningar i hjärnhinnorna för att återställa det hydrauliska trycket i ryggmärgsvätskan.

Inne i hjärnan produceras ”ryggmärgsvätskan”, som flyter runt hjärnan och ner runt ryggmärgen för att ge näring till nervsystemet och transportera bort slaggprodukter. Här inne, innanför hjärnhinnorna, cirkulerar ca 1,5 dl vätska. Varje dygn produceras 500-600 ml ny vätska. Detta ger upphov till en pulsliknande rörelse, 6-12ggr/min, som känns i hela kroppen. Via denna puls kan man känna av eventuella obalanser.

Om man skadar en kroppsdel vill man ofta hålla den i ett visst läge för att det inte ska göra ont. I andra behandlingar brukar man försöka manipulera, stretcha eller töja ut muskler men här gör man tvärtom. Man följer med musklerna eller hinnorna dit de vill, väldigt mjukt, vilket gör att spänningar kan släppa och cirkulationen kommer igång utan att kroppen behöver gå in i något motstånd.

Genom mycket lätta handrörelser manipuleras kroppens hinnor, som omger muskler, organ och blodkärl. Även skallbenens och hjärnhinnornas individuella rörelser justeras varigenom man kan påverka djupa system i kroppen och rätta till obalanser i nervsystemet, rörelse-apparaten, matspjälkningen, hormonsystemet, fortplantningsorganen mm.
Denna metod är väldigt bra för många olika sorters problem, t.ex all slags värk och spänningstillstånd i huvud, rygg, bäcken, mage, leder och muskler. Även problem med hörsel, yrsel, whip-lash, foglossningar och mycket mer behandlas framgångsrikt.

 

—————

Tillbaka