Blogg

28.05.2018 20:23

Uppdatering 2018

Efter 5 år vilar jag fortfarande på lunchen för att förebygga. Känner av hjärntrötthet om jag inte vilar och är mer stresskänslig. Jag behöver oftast inte vila när jag kommer hem från jobbet och har mer energi än tidigare.

Sedan 1 januari 2018 är jag gluten och mjölkfri. Jag har fått mer energi sen jag slutade med det och min mage är mycket bättre.

 

—————

11.07.2016 09:27

Liten uppdatering

Tänkte att jag iallafall skulle skriva en liten uppdatering.

Läget är fortfarande likadant. Jag orkar inte vara igång en hel dag utan måste lägga mig och vila på lunchen för att orka. Det är likadant på fritiden.

Jag överansträngde mig också för en vecka sedan. Jag städade ur ett förråd och höll på för länge. Min rygg tog stryk och för första gången sedan jag blev friskskriven fick jag vara hemma 2 dagar för att vila ryggen.

Det värkte precis likdant som det gjorde när jag var sjuk. Jag kunde inte vara uppe, inte sitta och äta vid matbordet, inte göra något med armarna. Det är fullständig vila som gäller tills musklerna har lugnat sig. Jag blev orolig och rädd men visste ändå inom mig att det kommer att gå över om jag håller mig lugn. Nu får jag vara lite mer försiktig några veckor för ryggen är mer ömtålig igen. Ett litet bakslag som man får lära av...

Stress i huvudet känner jag också av ibland. T.ex om jag cyklar så är det rätt jobbigt om det är för mycket trafik. När jag cyklar hem från jobbet så är det några km som är längs en trafikerad väg och jag blir lugn först när jag slipper den. Annars är det inte så ofta nu för tiden som jag får "myror i huvudet", tack vare tror jag för att jag tar mig tid att lägga in vilostunder.

Jag går fortfarande på Ortobionomi behandlingar var 5-6 vecka.

Nu är det semester och jag har 4 veckors ledighet framför mig! Vi kommer att åka på solsemester till Spanien och det ser jag fram emot jättemycket!

—————

31.10.2015 11:20

Jag kommer nog inte skriva här så mycket mer...

Denna blogg med min utbrändhet börjar gå mot sitt slut. Jag hoppas att den blir hittad och att andra kan bli hjälpta av det jag har skrivit och delat med mig. Jag kan alltid nås på emailen! Jobbar nu 100%, vilar på lunchen och på kvällarna har jag börjat orka göra lite mer och inte behöver vila och lägga mig det första jag gör när jag kommer hem. Det går fortfarande sakteliga framåt. Stress symptom märker jag av mer och mer sällan. Men jag har ju också lärt min läxa och lever och tänker annorlunda idag. Jag vilar när jag behöver och går inte över mina gränser. Jag är snäll mot mig själv...äntligen.

Kram

—————

20.09.2015 19:59

Fortsatt 100%

Nu har jag jobbat heltid i 5 veckor. Det går fortfarande bra. Hade en dipp förra fredagen då jag fick rätt ont i ryggen/axlar igen och kunde inte göra något med armarna. Men jag vilade mycket och tog det lugnt och var sedan på Ortobionomi på onsdagen vilket gjorde att de värsta spänningarna försvann.

Är dock lite mer känslig i musklerna nu igen och får vara försiktig.

—————

04.09.2015 18:44

100%

Jag har nu jobbat heltid i 3 veckor. Det har gått väldigt bra...bara jag vilar på lunchen! Jag får oftast lägga mig en stund på kvällen också innan läggdax framåt 22.00-22.30 tiden. Annars går det väldigt bra och jag mår mycket bättre nu när jag får jobba själv.

—————

16.08.2015 10:09

Liseberg och heltid

I lördags var vi på Liseberg över dagen. Det gick bra med bilresan men jag behöver ha med mig min ryggplatta när jag ska sitta så länge.

Ryggplatta SPINA BAC

 

Efter 3 timmar i bilen var vi framme vid 11.00-tiden. Vi vuxna åkte ingenting men det gjorde tonårstjejerna såklart :-) Det enda vi gjorde var att gå en runda på Hotell Gasten och en vända inne på Evert Taubes Värld.

Vid 14.00-tiden började jag känna mig trött och vi gick tillbaka till bilen för att vila. Jag hade med mig strandmadrasser som jag la i baksätet och även spikmattan och en kudde. Vilade där i 1 timme och sen kunde vi ge oss ut igen och roa oss :-) Tyvärr började det att regna vid 17.00-tiden och då gav vi upp och åkte hem. Men det blev en bra dag :-)

Imorgon måndag börjar jag jobba heltid på test. Till en början i bara två veckor sen får vi se hur det har gått. Jag tycker det är väldigt skönt att jobba själv (innan har vi alltid var två om samma jobb) så därför ska jag testa om jag kan jobba heltid...

Tyvärr har jag ju märkt av stress igen nu när jobbet satt igång och det är när det blir mer intensiva dagar på jobbet. Hjärnan orkar väl inte ta emot all information och jag får mina symptom och blir så trött. De dagar det är mer normalt går det jättebra. Som väl är så är de intensiva dagarna inte så många så jag tror att jag ska fixa det.

 

—————

22.07.2015 19:13

Österrike

Nu har vi kommit hem ifrån vår bilresa till Österrike och det har varit så bra! Jag har haft så mycket energi mot förut! Jag har känt mig som innan jag blev sjuk. Jag har inte känt av den djupare tröttheten. Inga stressymptom. Jag tror det gjorde mycket att komma bort ifrån allt. En ny miljö. Inga måsten, inga krav...bara semester och upplevelser och att vara med människor jag älskar. Jag har träffat släktingar som jag har inte har sett på 20 år...ja det har varit underbart alltihop.

Det har känts så otroligt att känna sig "normal". Så dålig som jag har varit och att få vara så här bra nu...det är ett under känns det som. Jag trodde i början att jag var förstörd för evigt så jag känner sådan tacksamhet.

Men samtidigt har jag mina stressmoment hemma i vardagen. Tankarna på detta dök upp i slutet av utlandssemestern men jag slog bort tankarna så gott jag kunde för att inte förstöra något. Jag försöker göra det nu också så gott jag kan. Försöker tänka positivt...att allt kommer att ordna sig. Tror det är dax för en träff med min coach igen när semestern är över. Sätta ord på alla tankar och känslor. Men denna resa kommer vara en positiv känsla i mig och föra mig framåt i rätt riktning!

 

—————

25.06.2015 18:52

En dag kvar...

...sen är det äntligen semester! Känner att jag behöver det. Fick tyvärr ryggskott igen för en vecka sedan och det har inte velat ge med sig än. Började käka alvedon/ipren idag och ska ta till allt jag vet som kan lindra/läka. Om drygt en vecka åker vi på bilsemester och då vill man ju inte ha ont.

 

 

—————

12.06.2015 22:42

Mår bättre...

...och det närmar sig semester! Nedräkningen har börjat för vår bilsemester till Österrike. Ska bli så härligt att komma iväg.

 

—————

01.06.2015 18:03

Energislukare

Jag har en STOR energislukare på jobbet. Även om jag så gott som blivit av med en så har jag tyvärr en kvar. Jag är dock fullt medveten om det och kommer inte ta åt mig av vad hen säger. Men kul är det verkligen inte. Det är inte precis vad man behöver när man ska ta sig tillbaka från en stress-sjukdom som utmattningssyndrom.

Ska nog sätta mig och skriva om detta för att få ur mig allt jag känner...vrede, besvikelse och orättvisa....

 

—————


Kommentarer

Inga kommentarer hittades.