Blogg

08.09.2014 20:53

Nytt virus

Jag har fått ett nytt virus. Jag känner ingen smak, näsan rinner och jag har varit fruktansvärt trött idag. Hostar också men inte lika illa som förut. Andnöden finns kvar men inte lika illa.

Det tar aldrig slut känns det som.

—————

07.09.2014 18:37

Antidepp mot förkylning/magkatarr?

Antidepp medicin mot min förkylning...ja...det är precis vad jag blev föreslagen när jag var på jourläkarcentralen p.g.a magkatarr och halsproblem.

Ni vet ju hur det har varit de senaste veckorna. I fredags blev magkatarren plötsligt värre. På lördagen stod jag inte ut längre. Det var som eld i halsen och strupen. Jag har kämpat med magkatarren i 2 veckor och så blir det ändå värre. 

Sökte alltså läkare på lördagen för att få starkare medicin mot magkatarren. Det första läkaren frågar mig är om jag har ångest eller panikångestattacker. Jag blev förvånad över frågan. Jag berättar hur veckorna har varit och att jag nu fått sån hemsk magkatarr. Jag hostar på plats och får andnöd. Han tittar mig i halsen och säger att han inte ser något speciellt. Jag säger att jag har slem i halsen hela tiden. Då säger han att jag inbillar mig det.... Han säger att det har blivit en ond cirkel och att det sitter i mitt huvud. Han föreslår att jag ska ta antidepressiv medicin och söka en KBT-terapeut.

Samtidigt säger han att min hals är inflammerad och att det kommer ta några veckor för inflammationen att försvinna även om magkatarren blir hjälpt av medicinen han ska skriva ut.

Som jag förstår det ville han ha det till att min andnöd...att det drar ihop sig i halsen skulle bero på ångest/panikattacker och han gav sig inte. Det var i slutet av samtalet han tyckte jag skulle ta antidepp och söka KBT-terapeut. Herregud...jag har ju ett virus och magkatarr!

Jag slutar aldrig förundras över läkare...

Men...den nya medicinen började till slut att verka idag på morgonen. Jag tog tabletten vid 15.30 igår lördag och läkaren sa att den skulle hjälpa efter 30 minuter. Det stämde inte heller. När den inte gjorde nån verkan ringde jag Sjukvårdsupplysningen och hon sa där att det kan 1-2 dagar. När jag berättade min historia för henne så förstod hon mig precis. Hon har också haft liknande symtom. Andnöd hosta och magkatarr.

Nu mår jag äntligen bättre i magen men halsen är ju fortfarande irriterad. Hoppas det bättrar på sig snabbt nu...

 

 

—————

02.09.2014 12:11

Bättre

Sakta men säkert börjar det blir bättre. Hostan är i stort sett borta. Jag har kvar mina kramper i halsen som kommer mest på nätterna. Jag får inte sova och det är såklart jobbigt.

Idag var jag på öron/näsa/hals. Det var lugnande för nu fick jag veta att det ser bra ut i halsen. Inget konstigt med stämbanden eller struplocket. Det finns en rodnad på luftrören men det är bara till att låta tiden ha sin gång. Jag är på tillfrisknande.

Läkaren tyckte att jag var spänd...tro f*n det :-) Det har varit fruktansvärda veckor och denna andnöd är fruktansvärt obehagligt. Det irriterar ju dessutom när jag pratar... men jag var spänd...så nu när jag vet att det inte är något allvarligt kan jag nog börja slappna av.

Jag åkte sen en sväng till jobbet. Har inte varit där på 3 veckor. Det kändes bra. Ska åka dit en stund imorgon också. Sen hoppas jag att jag kan börja jobba som vanligt igen nästa vecka.

—————

30.08.2014 09:16

Läkare igen och magkatarr

Nu börjar jag känna mig lite gnällig...men nu är jag inne på 5:e veckan och är fortfarande inte pigg.

Igår fredag var jag hos en läkare igen. Jag berättade hela historien och fick även hosta med andnöd hos honom så han hörde hur jag lät. Han tittade mig i halsen och såg iallafall att struplocket såg bra ut. Lite lugnande. Men han tyckte att jag skulle bli ordentligt undersökt och skrev därför en remiss till öron/näsa/hals. Ska få en tid nästa vecka.

Jag har fortfarande magkatarr och det drar ihop sig i halsen när jag hostar eller får slem i halsen. Har tänkt skicka "gubben min" till hälsokosten idag och köpa nåt som heter Gastrosan. Letade upp det på nätet och det verkar hjälpa bra på magkatarr. Det verkar som att det är 3 veckors hostande + magkatarr som har gjort min hals så irriterad och att den drar ihop sig.

Men jag känner mig ändå bättre. Jag hostar inte så mycket längre och har inte så mycket slem. Men jag sover fortfarande inte om nätterna och är därför jättetrött och halsen blir irriterad när jag pratar...

Har blivit sjukskriven nästa vecka också. Beroende på hur jag mår så kanske jag åker till jobbet lite grann. Börjar verkligen tröttna nu på att gå hemma. Har tänkt att jag gör arbetsuppgifter där jag kan sitta tyst och inte anstränga rösten/halsen. Men jag måste känna mig någorlunda pigg också...

 

—————

28.08.2014 07:12

6 dagar senare

Här sitter jag fortfarande och är inte bra. Magkatarren har blivit bättre men den är inte borta helt än. Jag äter mild mat och Omeprazol 2 ggr/dag.

Fortfarande har jag problem med att prata. Jag hostar fortfarande slem men inte lika mycket och det drar fortfarande ihop sig i halsen men också det är mindre så det är nog på väg åt rätt håll iallafall även om det går jäkligt sakta!

I går gav jag mig själv talförbud. Eftersom det blir sämre när jag pratar så behöver nog halsen vila. Fortfarande vaknar jag varannan timme på natten och är då så torr i halsen att jag får ihopdragningen=andnöd. Måste dricka vatten för att kunna svälja och andas.

Har fått tid för hjärt och lungröntgen på måndag. Förhoppningsvis kan jag jobba några timmar nästa vecka...vill bara bli bra från detta nu!

—————

23.08.2014 09:22

Akuten en fredagseftermiddag

 

Igår fredag kände jag mig ännu sämre. Så fort jag hostade drog det ihop sig i halsen till ett hemskt väsande högt ljud vid inandning. Har hållt på med astmamedicinen i 5 dagar och nu kändes det värre!

Ringde till vårdcentralen som bara hade en läkartid kvar...till henne jag var hos första gången. -Nej tack sa jag. - Henne har jag inget förtroende för...

Blev då rek. att ringa jourcentralen på kvällen.

Vi bestämde dock att jag skulle åka till akuten direkt så vi var inne kl. 15.00.

Först ville de inte ta emot mig utan skicka vidare mig till jouren men sen kom en läkare och han hörde min andning och lät mig stanna.

De tog blodprover och blodtryck och sedan fick jag ett rum. Där satte sköterskan mig till att andas syrgas + något ämne som skulle vidga luftrören. Skulle andas i 5 minuter. Hon gick ut och jag satt där själv. (maken var och flyttade bilen). Behövde hosta flera gånger under tiden jag andades och när 5 min gått kom sköterskan in igen. Hon tog bort den och frågade hur det kändes. - Vet ej... OK...jag kommer tillbaka säger hon. Så fort hon har gått får jag världens hostattack med påföljande hemsk andnöd. Jag kände direkt att jag blev sämre efter inandningen.

Sen fick man ju vänta en evighet till en läkare kom...han såg ut att vara 25 år :-). Under tiden han pratade med mig försvann han 3 ggr till andra patienter och två ggr pratade han i telefon inne i rummet där jag låg. Till slut fick jag lämna kissprov och göra ett EKG också.

Han kom iallafall fram till att det inte kan vara astma jag har eftersom jag inte blivit bättre i veckan utan sämre. Han sa att inhalatorn gör halsen torr så det var nog en bidragande orsak för mig att jag blev mer irriterad och hostig. Sen nämnde han magkatarr. - Ja...det kände jag faktiskt av...just igår...och förra veckan 2 dagar. Men inte annars. Men kom ändå att tänka på att jag tyckt att slemmet i halsen var syrlligt..och det retade ju som fasen så fort jag fick slemmet i halsen. Det var då det drog ihop sig och jag fick andnöd. Kunde ju inte heller äta viss mat...stark mat, krydda, tomat m.m. Har gått ner 2,5 kg på 2 veckor ungefär. Detta stämmer ju med vid magkatarr. Har ju också druckit otroligt mycket med te och honung.

Läkaren kunde inte göra något mer...kraftigt virus och förmodligen magkatarr som irriterar i halsen. Jag fick Omeprazol utskrivet. Astmamedicinen slutade jag med direkt i gårkväll.

När jag väl kom hem stod barnen och gjorde tacos....ville ha hjälp med att skära en lök. Jag ställer mig över löken och börjar hacka samtidigt som jag pratar. På 1 sek får jag världens "anfall". Jag börjar hosta och halsen drar ihop sig i hemska kramper. Jag lät fruktansvärt när jag försökte dra in luft...

Det var det absolut värsta jag varit med om i andnöd. Till slut fick jag slut på anfallet och kunde börja andas. Sippade vatten i flera timmar efter det och höll mig tyst...pratade inte. Barnen grät av rädsla...det var riktigt otäckt. Men förstår ju nu i efterhand att löken framkallade detta.

Jag googlade sen på magkatarr och får fram att det kan framkalla både HOSTA, ASTAMALIKNANDE SYMPTOM och SLEM i hals och luftrör!

Detta sa ju läkaren på akuten inget om...att det KAN bli så illa...han sa bara att det kanske irriterade av magkatarren. Att magkatarr kan framkalla SLEM har jag aldrig hört.

Så min virusinfektion i halsen och sen magkatarr på det gjorde så att det blev så här illa ! Sen hjälpte det ju inte precis att jag fick fel behandling med astmamedicin som gjorde min hals ännu värre.

Idag lördag är det lugnare för mig. Jag hostar inte alls så mycket! Har tagit Omeprazol...skippar te och honung för socker är ju tydligen inte bra för magkatarr. Jag har slem fortfarande i halsen och är torr vilket irriterar men det är mycket bättre. Nu ska jag kurera magkatarren och så kommer förmodligen alla andra besvär att lägga sig!

Men läkare har jag inte alltid mycket för övers...Den första läkaren sa att man bara kan få astma om man är allergisk. Men astma kan ju bryta ut vid en kraftig halsinfektion läste jag på nätet. Det finns både No-Allergic Astma och Förkylningsastma som inte beror på allergi. Sen kan man alltså få astmaliknande symptom av magkatarr...som jag nu....

Den andra läkaren gav mig fel mediciner...

Den tredje på akuten föreslår magkatarr men berättar ändå inte att det kan bli så här illa av det. Vore ju bra om de förklarar!

Väl att google finns så man kan ta reda på lite själv och förstå sina symptom.

 

 

—————

21.08.2014 19:07

Inget kul det här

Jag är fortfarande dålig. Astmamedicinen har hjälpt en del men fortfarande är det mycket hostande och slemmigt i halsen. Andnöd får jag några ggr per dag. Nu har den djupa tröttheten också satt in. På eftermiddagarna har hostan lugnat sig nu i några dagar och då har jag kunnat vila i lugn och ro. Kan äntligen ligga ner ordentligt och andas normalt och dra djupa andetag.

Men på kvällen sätter hostan igång igen. Inte hela tiden...inte som rethosta...men det räcker till.

Vet inte när jag ska bli frisk. Känns som det här kan hänga i ett tag till. Får se om jag orkar gå några timmar till jobbet i nästa vecka.

 

 

—————

19.08.2014 19:44

Fortfarande sjuk

Nu är jag inne på 3:e veckan med hosta. Jag sökte ju läkare i onsdags förra veckan för bl.a min andnöd. Läkaren tittade knappt på mig. Jag gapade och hon tittade 2 sek i halsen och sa att den var röd. Någon astma trodde hon inte att jag hade för det får man bara av allergier...Jag fick hostdämpande och slemlösande.

Sen blev andnöden bara värre för var dag som gick.  I måndags ringde jag igen och bad att få komma till en läkare men inte henne som jag var hos i onsdags! Jag fick en annan läkare och nu fick jag äntligen hjälp. Jag hade sökt på nätet om astma och där står det att icke-allergisk astma kan utlösas av halsinfektioner (oftast virus), kall luft, vissa läkemedel, tobaksrök, parfym, avgaser och fysisk ansträngning. Om man upplever symtom som tung andning, pipande och väsande ljud när du andas, långvarig hosta eller andnöd i samband med förkylning eller när man anstränger sig ska man kontakta vårdcentralen.

Denna läkaren suckade lite över vad den andra läkaren hade "gjort för mig"...ingenting alltså...fast jag beskrev min andnöd. Nu tog hon min sänka, tittade i öron och näsa och även ordentligt ner i halsen.
Hon skrev ut kortisontabletter och en inhalator till mig. Vi har ju astma inom familjen så det kan vara ärftligt också. Både min pappa och syster har det. Så nu bröt det väl ut på mig i samband med denna hemska halsinfektion.

Nu börjar det bli lite bättre. Hostar inte lika mycket men jag är hemma denna veckan också. Det irriterar i halsen när jag pratar....

Det ska bli skönt när detta är över!

—————

15.08.2014 10:59

Inte alls bra

Jag har fortfarande jättemycket problem med halsen och hostan. Jag måste vara tyst så mycket som möjligt. Så fort jag börjar prata så blir hostan värre. Jag kan inte äta vad som helst för då irriterar det i halsen och jag får hostattacker som varar länge. Jag sover bara några timmar per natt och det är många uppvaknande under dom timmarna. Slemmet i halsen samlas och när jag vaknar och hostar så får jag knappt luft. Känns som att halsen är uppruggad och igår hade jag halsbränna med vilket gör att det sura bränner i halsen och jag kan knappt andas för det. Men det är bara när jag vaknar som sagt. Tillräckligt illa...jag är rädd att somna för det är så otäckt att vakna. Känns som att jag ska kvävas.

Har nu även fått ont i ryggen av att jag inte kan ligga plant. Halvsitter mot kuddar om nätterna och det gillas inte av min ömtåliga rygg.

Har varit hos läkare i onsdags. Det enda hon kunde göra var att skriva ut slemlösande och hostdämpande men den hostdämpande tar jag inte för jag behöver få upp slemmet. Trevligt va ? :-)

Det bästa är nog varmt te, det lindrar bäst. Gick upp mitt i natten och gjorde te till mig. Men jag tror att det är teet som gjort att jag har fått halsbränna. Ska dricka kamomillte istället och se om det är bättre. Jag har varit hemma från jobbet hela veckan. Om det inte blivit bättre till på måndag skulle jag ringa läkaren och få sjukintyg. Hon trodde att det borde släppa snart. Har varit sjuk i två veckor nu...

—————

12.08.2014 13:59

Fortfarande hosta

Denna veckan har jag varit hemma måndag och tisdag. Har hostat jättemycket men idag tisdag känns det lite bättre. Regnet öser ner och jag sitter här inne och tankar mina batterier:-)

—————


Kommentarer

Inga kommentarer hittades.