Blogg

07.12.2014 19:36

Ajaj

Jaaa...då har jag ännu en gång märkt hur känslig jag är...

Var ute och gick med en kompis i lördags. Det blev lite längre än jag hade tänkt men vi hade det trevligt och gick där och pratade...mot slutet märkte jag att jag började känna av nacke, axlar och skuldror. När jag kom hem värkte det så jag fick ta på linimentet och sen lägga mig. Detta fick jag alltså av att bara GÅ...okej...det blev en timme men vi gick inte fort. Men tydligen orkar inte kroppen det. Idag söndag är det bättre men jag känner fortfarande av ryggen så jag har bara tagit det lugnt.

 

—————

27.11.2014 07:03

Förlängd sjukskrivning

Igår var jag hos läkare igen för min sjukskrivning går snart ut. Jag är ju sjukskriven 25%. Orkar fortfarande inte jobba fullt. Min egen läkare fanns inte där så jag fick en ny som jag inte har varit hos innan. Bara det är stressande. Först fick jag vänta i 35 minuter innan jag fick komma in och sen fungerade inte datorsystemet så läkaren visste absolut ingenting om mig och hade inte läst min journal innan heller. Men jag fick ju berätta lite och sen sjukskrev han mig drygt 2 månader till.

Inatt vaknade jag med nackont. Smärta som när man har nackspärr. Gick upp och tog på Linnex liniment på nacken och försökte sen slappna av. Det blev faktiskt lite bättre men jag har lagt på mer liniment nu på morgonen. Jobbar i em så det är skönt att jag kan ta det lugnt nu på fm.

Min mage är fortfarande inte bra. Magkatarren ställer till det eller vad det nu är? Testade nu på morgonen på fastande mage och gjorde Bikarbonat-testet. 1 tsk bikarbonat i ett halvt glas vatten. Om du har saltsyra i magen så börjar du rapa. Händer ingenting har du för LITE saltsyra vilket ställer till en massa problem som t.ex halsbränna m.m. På mig hände...ingenting. Har jag alltså för LITE saltsyra? Då förstår jag ju om inte omeprazolen hjälpte...den tar ju bort saltsyra.

Ska kontakta min homeopat om vad jag ska göra. Kan fortfarande inte äta normalt. Känner fortfarande av halsen...

 

—————

01.11.2014 09:20

Starkare

Jag känner mig starkare både fysiskt och psykiskt. Jag har inte sjukdomen i fokus hela tiden nu som jag hade förut. De timmar jag jobbar fungerar bättre och bättre. Jag funderar inte längre på om jag ska orka...Skulle jag däremot gå upp i tid och försöka börja jobba en hel dag skulle jag definitivt känna det. Det vet jag att jag inte orkar ännu. Men som sagt...de 4,5 timmarna jag jobbar nu är på ett "fastare plan". Jag har även cyklat hem några gånger från jobbet. Tar mig 40 minuter men det går och jag är inte helt slut efter det. Lägger mig ju alltid men jag är inte utmattad. Skulle jag inte gå och lägga mig så kommer dock stressen i kroppen och jag får symptom som i en panikångestattack...så lägga mig måste jag. Jag klarar inte att "tänja på gränserna".

Men det går definitivt framåt. Frågan är när tiden ska komma då jag orkar vara igång en hel dag. Oftast ligger jag och vilar/slumrar p.g.a trötthet i allt från 1-2 timmar varje eftermiddag efter jobbet och efter det har jag ändå inte fått tillbaka den energi jag hade på fm...så jag får ta det mycket lugnare resten av dagen.

Blev lite för optimistisk vad gäller ryggen och började sortera massa papper på jobbet...funkar inte för länge! Känner mig stel och lite lite värk...men inte som förut! Nu är det mer normalt och hanterbart. Men jag måste passa mig...man får hela tiden kolla var gränsen är...

Vad gäller mage och hals så är jag inte bra än. Jag äter en homeopatmedicin för magen och nu har jag fått börja med diet igen och äta väldigt försiktigt. Inget vete, socker, stark eller fet mat. Inga juicer, kaffe, läsk eller annat kolsyrat. Det är inte lätt! Jag äter glutenfritt och laktosfritt...Då mår magen bäst. Får se nu om magsyran försvinner så att halsen kan läka! Riktar in mig på att äta så här i flera veckor till tills jag inte känner av några problem längre.

HAPPY HALLOWEEN ! :-)

—————

19.10.2014 20:44

Söndag 19 oktober

Sakta men säkert blir det bättre. Jag har bättre energi de timmar jag orkar vara igång. Halsen är fortfarande inte bra men bättre. Magkatarren är lite bättre, har varit hos en Homeopat och fått en ny medicin.

Jag cyklade hem från jobbet i fredags. Det tog dubbelt så lång tid som det gjorde förr men att bara klara av det är underbart!

 

 

—————

07.10.2014 06:55

Kämpar på

Jag har varit hyffsat pigg sen jag har kunnat börja jobba igen. Mina 4,5 timmar går bra att jobba men jag är trött när jag kommer hem. Ligger minst en timme varje eftermiddag. Jag har orkat fixa nåt ärende efter det men orkar inte vara iväg för länge. Känns ändå rätt ok och det går ju åt rätt håll iallafall.

Jag har dock fortfarande problem med magkatarr och magsyra som kommer upp i halsen. I natt kände jag av andningsproblemen igen p.g.a magsyran. Rösten håller inte heller för att sjunga och pratar jag lite högre går det bra några meningar men sen bryts liksom rösten och det gör lite ont i halsen så jag får vara tyst en stund.

Nu har jag slutat med Esomeprazolen för magen för att istället testa Homeopat medicin. Hoppas det hjälper bättre.

 

 

—————

25.09.2014 15:52

Hyffsat bra

Nu har jag varken ont av ryggskott eller låsningen i ryggen. Så skönt! Halsen är nästan bra...fattas lite. Magkatarren är kvar men under kontroll:-)

Har jobbat 4,5 timme om dagen denna veckan och det har gått bra. Däremot har energin helt försvunnit efteråt så jag har legat och vilat/slumrat hela eftermiddagarna. Helt omöjligt att klara göra något. Har behövt besöka min bank men har fått skjuta upp det många dagar nu...

Tänkte lägga ut en bild som jag tycker är bra...man behöver ju verkligen skydda sig ibland mot elaka och otrevliga människor som drar energi ur en....

—————

21.09.2014 11:16

Ryggskott

Efter att jag hade varit på behandling för min rygg försvann det onda dagen efter. Istället fick jag ett litet ryggskott på fredagen. Det gjorde ont att böja sig och att sitta men jag klarade jobba iallafall. Smörjde med Linnex Liniment och under helgen har det blivit mycket bättre. Halsen är inte riktigt bra än men magkatarren har hållt sig lugn nu några dagar. Har vågat äta lite mer och det har gått bra.

Jag vara hos läkaren tidigare i veckan för utbrändheten och han sjukskrev mig 2 månader till på 25%.  Har även fått insomningstabletter utskrivna.

 

—————

17.09.2014 08:42

Orkar jobba

I måndags åkte jag till jobbet och orkade vara där i 3,5 timme så det var helt ok. Det var roligt att börja jobba igen. Känner mig bättre också.

På tisdagen vaknade jag tyvärr med värk i vänster skuldra. Alla rörelser gjorde ont och till och med när jag andades. Jag fick en tid till Ortobionomi på eftermiddagen och bestämde att åka till jobbet innan och försöka jobba några timmar iallafall.  Detta var inte som mitt gamla ryggonda utan mer en känsla av att något låst sig i ryggen. Det gick bra att jobba. Efter behandlingen gjorde det fortfarande ont men det har faktiskt lättat lite till idag. Ska på behandling igen inom en vecka...

 

 

—————

14.09.2014 21:02

Uppåt

Jag är bättre sen i lördags. Jag hostar mindre och mindre och andnöden är i stort sett borta. Jag kämpar fortfarande mot magkatarren, känner av den från och till så jag måste äta väldigt försiktigt. Jag lever på havregrynsgröt med banan, mannagrynsgröt, bovetegröt, kyckling i ugn med ris, hemgjord grönsakssoppa, kokt fisk med potatis och lite bröd. Mjölkprodukter funkar inte. De är svårt att komma på vad man ska/kunna äta. Så det är lite trist...men bara jag blir bra så...

Imorgon ska jag iallafall åka lite till jobbet. Får se hur länge jag orkar vara där...men det ska bli roligt!

—————

12.09.2014 09:38

Långdraget

Nu skriver jag bara om min virussjukdom och magkatarr men det är det som upptar all min tid. Det är det som får mig att inte fungera för tillfället. Jag kan inte jobba för jag är alldeles för trött och har svårt att prata. Jag hostar slem och det sitter slem i halsen. Ibland försvinner det för att sen komma tillbaka igen och rösten blir ohållbar. Andnöden är som väl är fortfarande borta. Jag får lite tendenser när jag får mycket slem i halsen...

Fick tillbaka magkatarren i onsdags kväll och hade hemska bränningar hela natten men sen avtog det på torsdagen. Jag får vara jätteförsiktig med vad jag äter.

Jag börjar verkligen bli ordentligt trött på detta. Jag har ringt återbud till MRT:n jag skulle göra på måndag. Har fått en tid i mitten av oktober istället.

Jag hoppas att jag kan åka till jobbet några timmar iallafall på måndag. Vet inte om jag orkar jobba 4,5 timme...tveksamt.. och om inte rösten fungerar kan jag inte prata i telefon, vilket jag gör väldigt mycket i vanliga fall. Vi får se...

—————


Kommentarer

Inga kommentarer hittades.