Blogg

09.08.2014 14:10

Hosta

Sista veckan på semestern hämtade jag mig rätt så bra ifrån bakslaget men istället blev jag förkyld vilket satte sig i halsen med hosta som följd. Har nu hostat i en vecka och det verkar inte avta ännu. Har sovit dåligt. Började även jobba och har varit på jobbet varje dag men inte alla timmar som jag ska. Var på hälsokosten och köpte SOMNIA för att kunna somna lite lättare men det har inte hjälpt och nu har ju hostan också gjort det svårt.

 

—————

25.07.2014 22:05

Ett litet bakslag

Det blev allt ett litet bakslag efter söndagen. Jag har fortfarande problem med höger sida av ryggen och måste hålla mig lugn med rörelser. Det har gjort att jag blivit lite deppig och jag har varit mer trött också denna veckan. Nu tänker jag positivt så mycket jag kan. Av erfarenhet vet jag ju att bakslagen går över. Jag äter Ipren för ryggen om det har blivit nån inflammation. Det har ju varit väldigt varmt också denna veckan och det är möjligt att det också påverkar till att jag blir tröttare. Har även känt av PMS vilket jag inte brukar ha så ofta men denna veckan har jag varit lite illamående och värk längst ner i magen och även ömmande bröst. Det påverkar säkert en del av mitt mående.

 

—————

22.07.2014 20:32

Semester - Hälsa

Nu har jag haft 2 veckors semester och jag har orkat campa vid två tillfällen. 4 nätter respektive 2 nätter. Hade med mig mina bäddmadrasser som jag la ovanpå luftmadrassen och det funkade bra! Jag tycker att jag har haft mer energi också. Det är lite olika dag från dag men på det stora hela så tycker jag att energinivån har varit högre.

Men i förrgår fick jag åter väldigt ont i ryggen igen. Vi spelade familjespelet NÄR OCH FJÄRRAN...Jag tålde inte att luta mig framåt och flytta på pjäsen, slå med tärningarna och plocka med "pengarna". Höger sida värkte i nästan 2 dagar. Sjukt. Men jag tål inte upprepande rörelser för mycket och för länge. Det är likadant på jobbet om jag sorterar papper...det funkar inte att göra för länge. Så fort ryggen började värka fick jag tillbaka min oro och ångest. Jag blir så rädd att få tillbaka den hemska ryggvärk jag hade dag ut och dag in i många många månader. Jag blir även påverkad på så vis att jag inte kan göra något med armarna för då går det definitivt inte över. Musklerna måste vila och det betyder att jag inte kan göra någonting som dammsugning tvätt/disk eller matlagning. Jag blir jättepåverkad av att inte kunna göra något!

Men det verkar som att jag hämtar mig rätt så fort om jag råkar överanstränga mig. Idag har jag mått rätt bra. Tog i och för sig Citodon idag men den har slutat verka nu och jag mår rätt bra i ryggen.

—————

11.07.2014 13:30

Semester

Nu har jag/vi semester. Jag var hos läkaren förra veckan och han sjukskrev mig på 25% till september. Kanske kanske så kan jag gå upp i tid då...jag hoppas det. Vill verkligen bli friskskriven och kunna jobba som vanligt igen...även om livet fortfarande inte är som innan...Jag kommer behöva vila på dagarna ett bra tag till...när jag väl går upp i tid blir det nödvändigt att jag lägger mig på lunchen och gör djup avslappning så jag tankar energi.

Vi har varit iväg några dagar på Öland och tältat. Jag hade med mig två bäddmadrasser varav den ena är nyköpt och mycket mjuk. 9 cm hög. Jag la dom på den uppblåsbara madrassen och det fungerade! Jag är så glad för det. Det var mysigt att tälta igen. På eftermiddagarna låg jag ute i skuggan på madrasserna och vilade 1-2 timmar. Var trött tidigt på kvällarna och då var det skönt att krypa ner i sovsäcken.

Har nu fått en tid för MRT av hjärnan i september...

—————

29.06.2014 21:33

Uppåt....

Jag mår rätt så bra...har haft bättre med energi senaste veckorna. Har provat olika madrasser bl.a Ergo temps resemadrass och Ergo temp mjuk men tyvärr kändes de inte mjuka nog. Istället har jag köpt en bäddmadrass Tusensköna Hilding Softex trens. 9 cm hög och mycket mjuk. Hade tur för Sovabutiken satte ner många bäddmadrasser till halva priset !

Var iväg vid midsommar i en stuga och hade då med mig två bäddmadrasser (hade inte köpt den nya än) och det var tur för sängen i stugan var rätt hård men de två bäddmadrasserna gjorde så jag kunde sova hyffsat bra.

Har varit hos neurologen. Fick göra sedvanliga tester:

"Vid en neurologisk undersökning undersöker läkaren vakenhetsgrad, pupillreaktion, ögonrörelser, muskelstyrka, förmåga att koordinera rörelser, balans, känsel och olika reflexer. Det hjälper läkaren att fastställa om det är fråga om en sjukdom i nervsystemet."

Jag ska få göra en MRT av huvudet och ta blodprover, bl.a kalcium som jag inte har fått ta innan och det provet är väldigt viktigt när man har muskelryckningar.

 

—————

10.06.2014 19:05

Har varit bättre nu....

Vändningen kom och har hållt i sig...jag har orkat vara ute och cykla en del och det känns så bra och skönt! Jag cyklar utmed sjöarna vi har runtomkring och det är härligt att vara ute i naturen. Jag har fortfarande inte fått någon tid till Neurologen. Senast juni sa dom...tiden rinner ut...

 Just nu letar jag efter en mjuk madrass som man kan ta med sig när man åker bort. Har sovit borta några nätter och det är en pina för kroppen om sängen är för hård...i sommar skulle jag även vilja tälta. Förut gick det bra att ligga på tjocka uppblåsbara madrasser men de är för hårda nu. Testar just nu en Ergo temp...inte helt ok...men måste prova lite mer.

—————

22.05.2014 08:26

Vändning

Nu verkar det som att det börjar vända igen. Ryggen känns av mindre och mindre och den värsta tröttheten börjar också ge mig sig. Trötthet har jag ju varje dag men jag menar den tröttheten som gör att jag blir liggande och inte orkar göra någonting. När jag mår bättre och blir trött så gör jag min avslappning och på så vis återhämtar jag mig och kan fortsätta några timmar till tills jag måste lägga mig igen och återhämta mig. Men när jag får den andra tröttheten så återhämtar jag mig inte...är trött hela tiden...

Värmen är här igen och i år kan jag njuta av den...

 

—————

20.05.2014 17:44

Fortfarande nere...

Denna gången har mitt bakslag sett lite annorlunda ut. Förut har det varit ryggen som börjat värka och sedan har det gått över efter några dagar. Nu började ryggen värka igen och den är mycket bättre men nu har jag fått tillbaka den djupa tröttheten och oro i kroppen. Jag har nu mått sämre i 1 1/2 vecka. Låter kanske inte så farligt men för mig känns det...

Jag har inte orkat jobba min timmar som jag ska. Jag har inte orkat gå ut och gå mina promenader. Jag har inte kunnat göra några ärenden. Men jag vilar och försöker komma tillbaka dit jag var...lyssnar på mina avslappningsband och håller tankarna i så bra schack jag kan.

—————

18.05.2014 16:42

Bättre idag

Idag känner jag mig bättre. Jag är inte lika förlamande trött...men jag ha ändå bara tagit det lugnt. Jag har läst ut en bok som kommer ut på bio den 22 juni. "Förr eller senare exploderar jag" av John Green. Handlar om 17-åriga Hazel som är cancersjuk. Inte nån upplyftande bok precis...men ändå bra.

Känner fortfarande av ryggen...det gör inte så ont nu men den känns stel och jag känner behovet av att lägga mig ner och vila. Skulle gärna åkt iväg till köpcentret idag men känner att jag inte orkar...begränsningar igen...jag vill bara vara pigg och inte ha ont! Nåja...det blir väl bättre igen.

Måste bara rekommenderar två böcker till..."Sonjas sista vilja" och "Sonjas hemlighet" av Åsa Hellberg. Jättebra böcker! Jag vet att många inte orkar läsa böcker...till en början orkade inte jag det och jag orkade inte ens hålla i en bok...men nu när jag är bättre så fungerar det. Många böcker finns ju i MP3 format...förhoppningsvis finns dessa i det formatet. Jag brukar skicka efter mina böcker från Bokus.

—————

16.05.2014 19:33

Bakslag

När jag tror att det flyter på och blir bättre och bättre....då drabbas jag plötsligt av bakslag...Jag är aldrig beredd...men jag har fått berättat för mig att bakslag kommer att dyka upp då och då. Nu är det två månader sedan sist.

I förrgår fick jag jätteont i ryggen igen. Jag orkar inte ens sitta i en soffa när det blir så...jag måste ligga ner...Det värkte länge innan det till slut ebbade ut så jag kunde somna. Sedan jobbade jag dagen efter i 3 timmar. Det gick ändå hyffsat bra men när jag kom hem var jag jättetrött. Jag gick och la mig och blev liggande hela eftermiddagen fram till 19.00-tiden på kvällen. Den djupa tröttheten var tillbaka...jag orkade inte vara uppe. I sinnet åker jag tillbaka i tiden då det var som sämst och det är inte så konstigt att jag känner lite ångest över situationen och känslan av att jag inte fungerar som jag gjorde förr.

Som väl är så har jag nu mina verktyg att ta till. Jag lyssnade på avslappningsband...höll tankarna i schack för att inte komma in på det negativa spåret...Det fungerar väldigt bra...jag blir inte så förtvivlad som jag blev innan när jag inte kunde styra tankar och känslor. Det går ju inte till 100% men rätt bra iallafall.

Men ibland önskar jag att jag bara kunde trycka på en knapp och att allt var bra igen. 

Förut när jag var trött eller hade ont någonstans så kunde jag tänja på gränserna...jag kunde göra saker iallafall. Nu går det inte alls. Jag känner mig så begränsad och måste planera mycket. Planera in vila. 

Idag har jag mått bättre. Jag har jobbat eftermiddag och det gick bra. Kände av ryggen men det gick bra iallafall. La mig och vilade så fort jag kom hem. Jag har en underbar man som ställer upp till 100% för mig. Han lagar mat och donar när jag själv inte orkar...aldrig några sura miner. Det är så skönt att ha stöd och förståelse på alla sätt...det betyder jättemycket.

 

 

 

—————


Kommentarer

Inga kommentarer hittades.