Blogg

26.05.2015 22:00

Positivt tänkande

Det är ju så viktigt med positivt tänkande. Det är inte så lätt alla gånger men man får göra så gott som man bara kan.

Jag har inte varit på gruppträffen idag eftersom jag känner att jag inte riktigt orkar. Det är för mycket att jobba 75% och även gå på dessa träffar som är två ggr i veckan på ca 2,5 timme. Ledaren sa att jag kan gå en gång i veckan om jag vill. Jag får se på torsdag hur jag känner det.

Har även haft samtal på jobbet som gick både bra och mindre bra. Stressen kommer att minska så jag får fokusera på det.

Energislukare är dock inget kul att ha runt sig. Privat kan man oftast välja vilka människor man har runt sig men på jobbet är det värre.

 

—————

23.05.2015 10:14

Känner mig lite piggare

Köpte en salva på apoteket mot vagel och det har blivit lite bättre. Känner mig lite starkare också efter att ha pratat ut med en kompis om min stress på jobbet. Man är inte stark själv...inte jag iallafall. Att ha stöd betyder sååå mycket.

Samtalsgruppen som jag har börjat i är också bra. Vi har alla olika historier och varit sjuka olika länge men i slutänden är vårt mående och tankar väldigt lika. Det är också ett stöd...att inte känna sig ensam i sin situation.

—————

21.05.2015 19:21

Depp

Ikväll är jag så trött så trött...Jag har en kvarvarande stress på jobbet och jag ska ha ett samtal med min chef. Vad det kommer att ge vet jag inte...men det jag vet är att jag inte kan ha det som jag har haft det.

Det ger så mycket stress och jag har haft många dåliga dagar nu den senaste tiden.

Samtalsgruppen har börjat och jag har varit där två gånger. Det är olika historier men alla har vi hamnat långt ner på "stegen". Det är både jobbigt och stärkande på dessa möten. Men trött blir jag och sen två veckor tillbaka har jag fått vaglar i ögonen. Det är rött och lite svullet och irriterar. Inte kul alls. Nä...deppdag idag/kväll.

—————

02.05.2015 15:12

Samtalsgrupp

Jag har anmält mig till en samtalsgrupp för oss som drabbats av utmattningssyndrom. Det ska bli intressant att träffa andra som drabbats och dela tankar, känslor, erfarenheter och upplevelser. Tror det kan bli lite jobbigt också för jag blir oftast känslosam när jag tänker tillbaka och även i nuet då allt inte är bra ännu...

Hade en mysig Valborg med god mat och tittade på majbrasan...den värmde gott i ansiktet :-)

—————

08.04.2015 19:04

Livet rullar på...

Livet rullar på...jag jobbar nu mina 75% och vissa dagar jobbar jag 100% och så länge jag kan lägga mig en stund på lunchen så går det bra. Förhoppningsvis kommer jag att orka vara igång en hel dag utan vila så småningom. Vi var i Stockholm och jag orkade väldigt mycket i 2 dgr...3:e dagen var jag trött efter lunch och hade träningsvärk och ont i fötterna:-) Jag fick den djupare tröttheten över mig då jag får obehagliga symptom. Vi skulle då åka tåget hem på drygt 4 timmar. Jag lyckades vila bra på tåget så den värsta tröttheten försvann men sedan var jag mer trött än vanligt i en vecka efter det. Kanske hade jag varit det ändå...jag vet inte. Nu har jag piggat på mig igen iallafall och känner mig rätt pigg.

—————

10.03.2015 21:22

Bakterier

Jag bestämde mig för att söka en homeopat här i min stad pga en svullnad under vänster öga som kommer och går. För ca 5 år sedan sökte jag hjälp hos en hudspecialist men hon kunde inte säga vad det var och alla prover de tog var bra. Det blir som en liten vätskefylld svullnad och samtidigt liksom pirrar det under huden. Irriterande och inte så kul.

Iallafall. Det första homeopaten gör är att titta på mig och fråga om jag har haft många halsinfektioner. JA...det har jag....och senaste var ju i augusti när jag fick hemska andningsproblem. Men jag har också haft många halsflussar och struprörskatarr. Hon säger då att jag förmodligen har streptokocker i blodet. Det vandrar upp i ögat...täpper till tårkanalen och så bildas denna svullnad.

Hon tog sedan blodprover och det visade sig att hon hade rätt. Jag har bakterier i blodet. Jag får ju även munherpes några ggr om året och det och bakterierna påverkar varandra. Ja, jag vet inte...men jag litar på henne. Jag ska iallafall nu äta två olika tabletter för att bli av med både herpes och streptokocker! Det var en riktig krutgumma med skinn på näsan :-) Hon sa fler saker om mig...bl.a om min rygg fast att jag inte hade sagt något om den...

Kanske jag framåt kan få må bättre och bli piggare utan bakterier i kroppen!

Annars jobbar jag nu mina 75% och det fungerar bra! Så skönt att slippa sjukskrivningen! Det är vår i luften och det känns så bra!

Har även börjat träna lite försiktigt och kompletterar med promenader.

—————

03.03.2015 18:20

Lite positivt

Idag är jag i stort sett fri från förkylningen och har återfått energi så jag orkar jobba mina 75%. Känns skönt. Nu ska jag ut och promenera varje dag och jag har tänkt att jag ska börja träna försiktigt...

I slutet av månaden åker jag och maken till Stockholm några dagar och det ser jag fram emot!

—————

24.02.2015 09:05

Utmattning vid infektion

Tisdag idag och jag är fortfarande sjuk. Förkylningen är bättre men tröttheten som sitter i kroppen har inte gått över. Nu när jag blir sjuk tar det längre tid att bli bra igen känns det som. Under dessa dagar har jag haft den förlamande tröttheten vilket jag inte brukar ha så ofta nu för tiden. Men kroppen är väl så nedsatt och det finns väl ingen extra reserv som det gör i vanliga fall...så jag blir fruktansvärt trött. Vill bara bli bra nu...Har haft två rejäla förkylningar inom loppet av en månad.

—————

20.02.2015 19:37

Sjuk igen

Lagom till min "friskskrivning" har jag blviit genomförkyld igen och fick också tillbaka magkatarren. Jag började direkt ta Omeprazol för magen och det hjälpte. Förkylningen är ju bara till att vänta ut...

—————

13.02.2015 20:38

Sista arbetsdagen som sjukskriven

Ja...idag är sista dagen som jag är sjukskriven!
Jag har jobbat alla mina timmar denna veckan för att testa och det har gått bra. Jag får ta till lite micropauser och vila på lunchen för att det ska fungera och det är ju helt ok! Det känns underbart att efter 1 år och 9 månader kunna "friskskriva" mig!

 

—————


Kommentarer

Inga kommentarer hittades.